Сьогодні в Мінську збереться Тристороння контактна група

Читать на русском
Головними темами переговорів у Мінську буде безпека, припинення вогню і звільнення полонених.

Сьогодні, 1 березня, Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі проведе засідання в Мінську (Білорусь), головних тем переговорів три: безпека, припинення вогню і звільнення полонених.

Про це повідомляє телеканал «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Експерт: Мінські угоди для Путіна – не більш ніж клаптик паперу, який при бажанні можна спалитиМіжнародний експерт розповіла про перспективи реалізації Мінських угод і припустила, від чого залежить розвиток ситуації на Донбасі.

«Головними темами сьогоднішніх переговорів стане безпека, припинення вогню і звільнення полонених. Сьогодні українська сторона в черговий раз підніме питання доступу місії Червоного Хреста на непідконтрольні Києву території, місія повинна відвідати незаконно утримуваних людей. За останніми даними, бойовики незаконно утримують 109 українців. Планується, що до процесу звільнення полонених приєднається моніторингова місія ООН з прав людини. Також Україна знову буде ініціювати питання про пошук безвісти зниклих людей на непідконтрольній території. Друге стратегічне питання – безпека. Відвід, який повинен був бути, так і не відбувся, і бойовики продовжують обстріли», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, попереднє засідання ТКГ відбулося 15 лютого, за результатами якого контактна група попросила місію ООН стати посередником у процесі обміну полоненими. Українська сторона наполягає, щоб спостерігачі фіксували відмову громадян переміщатися на територію ОРДЛО.

Раніше глава МЗУ України Павло Клімкін обговорив Мінські угоди з генсеком ООН.

Нагадаємо, контактна група в Мінську може розглянути питання «паспортів» «Л/ДНР».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: