Контактна група в Мінську може розглянути питання «паспортів» «Л/ДНР»

Читать на русском
Учасники неформальної парламентської мінської платформи провели зустріч, де обговорювали роботу СММ ОБСЄ на Донбасі, виконання Мінських угод, а також питання визнання паспортів так званих ЛНР і ДНР.
Фото: Facebook

Учасники неформальної парламентської мінської платформи провели зустріч з Євгеном Марчуком, представником України у підгрупі безпеки в Мінську. На зустрічі обговорювали роботу СММ ОБСЄ на Донбасі, виконання Мінських угод, а також питання визнання «паспортів» так званих «ЛНР» та «ДНР».

Про це на своїй сторінці в Facebook написала нардеп Ірина Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

«У ході зустрічі ми обговорили роботу СММ ОБСЄ. Ми також засудили визнання Росією так званих документів «ЛНР-ДНР», як це ускладнює Мінський процес», – повідомила Геращенко.

Народні депутати вважають, що українська сторона в Тристоронній контактній групі має поставити питання про скасування указу президента Росії Володимира Путіна про визнання «паспортів» самопроголошених республік.

Кобзон відмовився від «паспорта ДНР»Депутат Держдуми РФ і співак Йосип Кобзон заявив, що він є громадянином Росії і спростував наявність у себе «паспорта Донецької народної республіки».

«Лише українські документи мають бути використані на території України», – додала Геращенко.

Нагадаємо, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента Росії про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, що постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Зазначимо, в Євросоюзі заявили, що не пускатимуть до себе людей із «паспортами» «Л/ДНР». Визнання «документів» самопроголошених республік засудили й в ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: