Заміну Мінським угодам не шукатимуть – Могеріні

Читать на русском
Альтернативи Мінським домовленостям шукати не будуть попри складнощі, які виникають у виконанні підписаних угод.
Федеріка Могеріні

Альтернативи Мінським домовленостям шукати не будуть попри складнощі, які виникають у виконанні підписаних угод.

Про це заявила під час Мюнхенської конференції з безпеки зовнішньополітичний представник Євросоюзу Федеріка Могеріні, передає «Слово і Діло».

«Для нас пріоритет – зробити ще більше, щоб Мінські угоди були імплементовані. Формат зустрічає виклики та труднощі, але ми не шукатимемо новий формат, ми націлені на результат. У нас немає часу обговорювати формат», – наголосила Могеріні.

Могеріні закликала США не втручатися в політику ЄвропиПредставник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні закликала США не втручатися в політику Європи.

Вона підкреслила, що темі України необхідно приділяти достатню увагу, а Мінські угоди слід виконати повністю.

«Фокус має залишатися на Україні. Ми маємо європейську єдність навколо Мінських угод. Для нас важливо, щоб вони були повністю виконані. Ми впровадили санкції щодо Росії через анексію Криму та конфлікт на сході України. Ці санкції пов’язані з виконанням Мінських домовленостей – це позиція ЄС», – сказала Могеріні.

Нагадаємо, раніше Федерика Могеріні вже закликала виконувати Мінські угоди і говорила главі МЗС Росії Сергію Лаврову, що насильство на Донбасі потрібно негайно припинити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: