Чорногорія розраховує стати членом НАТО у травні

Читать на русском
Міністр закордонних справ Чорногорії повідомив, що країна отримала запевнення США в підтримці її вступу в Альянс.

Міністр закордонних справ Чорногорії Срджан Дарманович висловив надію, що його країна стане повноправним членом Альянсу на саміті НАТО в кінці травня.

Про це з посиланням на Reuters пише «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Дарманович, який до минулого року був послом Чорногорії в США, повідомив, що в Сполучених Штатах Америки його країну запевнили у підтримці її вступу до НАТО з боку обох провідних партій.

Експерт розповів, чи прискорить референдум вступ України до НАТОПолітичний експерт пояснив, навіщо Україні потрібен референдум щодо членства в НАТО та чи наблизить це нас до Альянсу.

За словами міністра, в Чорногорії розуміють, що президент США Дональд Трамп хоче досягти якихось проривів у відносинах з Росією, особливо в боротьбі з тероризмом, але, додав він, «ми не бачимо жодних ознак того, що найважливіші національні інтереси США будуть принесені в жертву» у питанні про членство його країни в НАТО.

Останнім часом у Чорногорії лунали слова занепокоєння, що Трамп може виступити проти її вступу до НАТО через бажання поліпшити відносини з Росією, яка виступає різко проти будь-якого розширення НАТО, зокрема й на Балканах.

Уже узгоджений 2016 року вступ Чорногорії до НАТО мають ратифікувати всі 28 нинішніх країн-членів. Наразі ця ратифікація ще не завершена у США, Канаді, Іспанії й Нідерландах – як упевнені в Подгориці, з суто процедурних міркувань у цих країнах.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко затвердив концепцію інформування українців про співпрацю з НАТО.

Нагадаємо, в МЗС анонсували призначення посла при НАТО найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: