Країни-учасниці НАТО доведуть витрати на оборону до 2% ВВП – Столтенберг

Читать на русском
Таке рішення стало відповіддю на вимогу з боку США, яке було озвучено днями державним секретарем країни Джеймсом Меттісом у штаб-квартирі НАТО, про збільшення державних витрат на оборону.

Всі 28 країн-членів Альянсу досягнуть поставленої мети й витрачатимуть на оборону 2% ВВП.

Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком 53-ї Мюнхенської конференції з безпеки, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Меттіс говорив як друг НАТО, який хоче сильнішого НАТО, й усі союзники погодилися з важливістю збільшення витрат на оборону, з тим, що європейські союзники й Канада мають більше інвестувати в оборону й нашу загальну безпеку. Це не лише меседж від США, але це меседж, який був погоджений усіма 28 главами держав і урядів у 2014 році (саміт НАТО у Вельсі – Ред.). Я очікую, що всі це виконають», – підкреслив генсек.

За його словами, країни-члени Альянсу вже «просуваються в правильному напрямку».

НАТО продовжить підтримувати Україну – СтолтенбергГенеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про продовження підтримки України з боку Альянсу.

«Союзники по НАТО почали збільшувати витрати – лише вчора Румунія оголосила, що вони виконають мету досягти 2% ВВП цього року. В інтересах усієї Європи інвестувати в нашу оборону, щоб захистити світ і солідарність між союзниками», – підкреслив Столтенберг.

Як повідомлялося раніше, НАТО ухвалила рішення посилити присутність військових сил у Чорному морі, яка матиме оборонний характер.

Нагадаємо, міністр оборони США Джеймс Меттіс вимагає від союзників по НАТО збільшити фінансування оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: