НАТО створює групу реагування на кібератаки

Читать на русском
НАТО схвалило оновлений план з кіберзахисту і дорожню карту для використання кіберпростору як оперативного поля діяльності.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс схвалив оновлений план з кіберзахисту на тлі гібридних воєн.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Брюсселі, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

НАТО продовжить підтримувати Україну – СтолтенбергГенеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про продовження підтримки України з боку Альянсу.

«Кіберзахист є ще одним ключовим пріоритетом для НАТО. Ми вже зміцнили захист наших мереж, створивши Групу швидкого реагування НАТО для боротьби проти кібернападів, і допомагаємо союзникам поліпшити їх власну киберзащиту», – зазначив Столтенберг.

«Сьогодні ми затвердили оновлений план з кіберзахисту і «дорожню карту» для використання кіберпростору як оперативного поля діяльності. Це посилить нашу здатність взаємодіяти, розвивати потенціал і обмінюватися інформацією», – заявив генеральний секретар Альянсу.

При цьому він додав, що «кіберзахист є частиною реагування НАТО на гібридні способи ведення війни».

«Гібридні атаки можуть завдати шкоди нашим економікам, нашим транспортних систем, комунікаційних мереж і нашої енергетичної безпеки. І заходи, які ми прийняли сьогодні, допоможуть зробити наші спільноти більш стійкими і краще підготовленими», – заявив Столтенберг.

Відзначимо, що раніше в НАТО заявляли, що посилять свою присутність в Чорному морі.

Нагадаємо, що голова Пентагону зажадав від союзників по НАТО збільшити витрати на оборону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: