Додон виступив за переговори між Молдовою, Росією та ЄС

Читать на русском
Президент Молдови Ігор Додон виступив за переговори в тристоронньому форматі з Росією і ЄС.

Президент Молдови Ігор Додон виступив за переговори в тристоронньому форматі з Росією і Європейським союзом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Додон під час візиту в Брюссель запропонував європейським чиновникам провести тристоронні переговори за участю Росії.

«Є Росія, є ЄС, у нас є угода про вільну торгівлю і з однією стороною, і з іншою. Ось Росія - ЄС, у них якісь взаємні санкції, але через це страждаємо ми, маленька країна. Нас тягне то один в один бік, то один - в інший», - пояснив Додон.

Він підкреслив, що Кишинів зацікавлений в тому, щоб відновити стратегічне партнерство з Москвою, зберігаючи хороші відносини з Брюсселем.

Новий президент Молдови звільнив міністра оборони за «загравання з НАТО»Новий проросійський президент Молдови Ігор Додон підписав указ про відставку міністра оборони Анатолія Шалару, пояснивши цей крок поганою репутацією чиновника.

Одночасно президент Молдавії висловив думку, що за останні кілька років його співгромадяни стали менше довіряти євроінтеграції, побачивши, що вона не призводить до поліпшення їх добробуту. У цьому Додон звинувачує частково колишнє керівництво країни, а почасти - європейських чиновників, які, за його словами, підтримували Кишинів, виходячи з геополітичних інтересів.

«Дуже часто ця допомога була геополітичною. Тобто молдовський уряд крав гроші, не робив жодних реформ, якість життя падала, але ці політики, які прикривалися європейськими цінностями, європейськими прапорами, шантажували Брюссель і Захід: якщо ви нам не допоможете, то прийдуть російські. Російські танки, Путін, соціалісти, Додон. І через це вони всі ці роки давали гроші геополітично. Народ це бачив, і довіра до ЄС, до європейської інтеграції падала», - вважає Додон.

Нагадаємо, раніше Додон на спільній прес-конференції з президентом РФ Володимиром Путіним заявив про можливість скасування угоди про асоціацію між Молдовою і Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: