Екс-президент Румунії подав до суду на президента Молдови

Читать на русском
Згідно з молдавським законодавством, колегія суддів має розглянути позов протягом 24 годин, а потім протягом п'яти днів винести рішення.
Ігор ДодонФото:AFP

Екс-президент Румунії Траян Бесеску подав до суду на президента Молдови Ігоря Додона.

Про це заявив адвокат Бесеску Ендрю Буффало, повідомляє видання Mediafax, передає «Слово і Діло».

Так, Буффало повідомив, що позов був поданий до Верховного суду Молдови. Причиною стало позбавлення Бесеску громадянства. Відповідачем за позовом є президент Республіки Молдова Додон.

Обраний президент Молдови Додон склав присягу й вступив на посадуОбраний президент Молдови Ігор Додон прийняв присягу і вступив на посаду глави республіки.

«Ми вважаємо, що позбавлення громадянства Траяна Бесеску суперечить принципам і процедурам закону про громадянство та Європейської конвенції про громадянство», – сказав він.

Повідомляється, що згідно з молдавським законодавством, колегія суддів має розглянути позов протягом 24 годин, а потім протягом п'яти днів винести рішення. За словами Додона, надання громадянства Бесеску було незаконним.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп відмовився виконати вимогу Ігоря Додона відкликати посла республіки в Румунії Михая Грибинчу, який заявив, що указ президента Молдови про позбавлення Бесеску молдавського громадянства може бути визнаний неконституційним.

Раніше повідомлялося, що Додон має намір вирішити питання Придністров'я на референдумі.

Нагадаємо, раніше президент Молдови допустив скасування Угоди про асоціацію між Молдовою та ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: