Додон має намір вирішити питання Придністров'я на референдумі

Читать на русском
Президент Молдови Ігор Додон має намір винести питання Придністров'я на всенародний референдум.
Ігор Додон

Президент Молдови Ігор Додон має намір вирішити питання Придністров'я на всенародному референдумі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор».

«Я вважаю, що з питання придністровського врегулювання у президента, парламенту і уряду не повинно бути розбіжностей. Ми повинні знайти політичне рішення, а воно має бути затверджене в ході всенародного референдуму», - заявив він у вівторок ввечері на першій прес-конференції в Кишиневі в якості глави держави.

Відповідаючи на питання журналістів про визнання президентом придністровського боргу за російський газ боргом Молдови, глава держави закликав «відмовитися від спекуляцій з цього приводу».

«Всім відомо, що Придністров'я не платить за споживаний газ. Утворився борг, який становить майже 6 млрд доларів. З юридичної точки зору, це приватний борг компанії «Молдова-газ», облік якого ведеться окремо. У той же час, російський «Газпром» є найбільшим акціонером «Молдова-газ», йому належить 50% акцій в «Молдова-газ». Ми будемо вирішувати і це питання, паралельно з політичним врегулюванням придністровського конфлікту», - сказав Додон.

Нагадаємо, депутати від Ліберальної партії Молдови готують законодавчу ініціативу, яка передбачає проведення референдуму про відставку президента країни Ігоря Додона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: