У Молдові готують референдум про відставку Додона

Читать на русском
Депутати від Ліберальної партії Молдови готують законодавчу ініціативу, що передбачає проведення референдуму про відставку президента країни Ігоря Додона.
Ігор Додон

Депутати від Ліберальної партії Молдови готують законодавчу ініціативу, що передбачає проведення референдуму про відставку президента країни Ігоря Додона.

Про це повідомив лідер лібералів Міхай Гімпу, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ініціатива продиктована насамперед тим, що Ігор Додон дозволив собі привітати Вадима Красносельського (лідер невизнаного Придністров'я – Ред.) з перемогою на так званих «президентських виборах». Вітаючи Красносельського, Ігор Додон фактично визнав незалежність Придністров'я, чого не робив жоден із керівників Молдови», – заявив він.

За словами політика, якщо не зупинити «антиконституційну діяльність» нинішнього президента, «ситуація може ще більше погіршитися».

Своєю чергою, представники правлячої коаліції на чолі з Демократичною партією вважають, що «спочатку необхідно звернутися до Конституційного суду із запитом про те, чи порушував Ігор Додон Конституцію».

Президент Молдови анонсував зустріч із керівництвом невизнаного Придністров'яПрезидент Молдови Ігор Додон завтра зустрінеться з новим керівником невизнаної Придністровської молдовської республіки Вадимом Красносельським.

«Якщо Конституційний суд винесе вердикт, що президент порушив Основний закон держави, в рамках правлячої коаліції ми ухвалимо рішення про наші подальші дії», – прокоментували ініціативу лібералів у Демпартії.

Як зазначається, згідно з молдовським законодавством, для реєстрації в парламенті законодавчої ініціативи про імпічмент необхідні підписи 34 депутатів парламенту зі 101. У зв'язку з цим Ліберальній партії необхідно заручитися підтримкою представників правлячої коаліції, оскільки в парламенті її представляють лише 12 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Партії соціалістів Ігор Додон став новим президентом Молдови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: