Скандальний указ Трампа: Берлін висловив офіційний протест

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Німеччини розкритикували указ американського лідера Дональда Трампа проти мігрантів.

В МЗС Німеччини розкритикували указ президента США Дональда Трампа, який заборонив в'їзд до країни біженцям і громадянам семи мусульманських держав.

Про це повідомили в МЗС Німеччини, передає «Слово і Діло».

«МЗС ФРН висловлює негативне ставлення федерального уряду до нових правил в'їзду до США й попросить якомога швидше знайти рішення відкритих питань, що стосуються громадян ФРН із подвійним громадянством», – йдеться в заяві.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель також розкритикувала указ Дональда Трампа.

«Я знову підкреслюю, що боротьбою з тероризмом не можна виправдовувати дії проти всіх громадян певного віросповідання та походження», – наполягла Меркель.

Перші рішення президента США: чому Трампу вже напророкували імпічмент?Політичний експерт оцінив перші рішення адміністрації Дональда Трампа та оцінив імовірність імпічменту президента США.

Крім того, мер Берліна Міхаель Мюллер звернувся до Трампа з листом, в якому нагадав, як колись Німеччина була розділена Берлінською стіною, й закликав відмовитися від стіни з Мексикою.

«Я закликаю американського президента: згадайте вашого попередника Рональда Рейгана. Згадайте його слова: «Знесіть цю стіну». І тому я кажу: дорогий містер президент, не будуйте цю стіну», – закликав Мюллер.

Нагадаємо, в Німеччині допустили початок «важких часів» для Берліна з приходом Трампа.

У коментарі «Слову і Ділу» експерт розповів, чого побоюється ФРН з приходом до влади Трампа. В експертному колі називають перші рішення американського лідера популістськими та вкрай необдуманими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: