Аналітик пояснив, чого побоюється Німеччина з приходом до влади Трампа

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

ФРН як економічний та суспільний концепт сформована в європейській глобалізації, свободі руху капіталу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи наростання конфронтаційної лінії між Німеччиною та США з початком правління Дональда Трампа.

«Економіка Німеччини експортно орієнтована й потребує вільних ринків. Трамп не проти вільних ринків, але має інші думки з приводу політики вільної торгівлі. Це два цивілізаційних підходи, які в першу чергу вдарять по Німеччині, тому що ФРН більше потрібен «відкритий світ», ніж Америці», – пояснює експерт.

З приходом Трампа на Німеччину лягають дуже багато питань, які ще вчора брали на себе США.

«Це в першу чергу стосується безпекового фактору. По-друге, Німеччна стає основним локомотивом європейської інтеграції, а США відходить від цього. Це діаметрально протилежні погляди на світотворення в західному демократичному таборі», – підкреслив він.

Аналітик нагадав, що ще в 90-х роках Трамп говорив, як його дратує те, що США – сильна країна, з потужностями, де є купа товарів різних країн, але вона не може торгувати належним чином своїми товарами.

«Тоді країни ставили бар'єри для США. Тепер Америка ставитиме перешкоди й тим самим звужуватиме економічні відносини з цими країнами», – припускає Краснопьоров.

Новий світ очима Трампа: тренди в Європі та ризики для УкраїниПолітолог оцінив протестні настрої в суспільстві, побоювання країн ЄС із приходом Трампа до влади й значення цих процесів для України.

Певною мірою, за його словами, це виглядає як дезінтеграція західного суспільства, але питання в тому, чи вдасться це зробити Трампу.

«Трамп піднімає ставки, але, з іншого боку, він зараз зіштовхнеться з реаліями, тому не виключено, що може піти на компроміс. Поки що всі дійсно готуються до найгіршого», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Нагадаємо, в Німеччині допустили початок «скрутних часів» для Берліна. Тим часом новообраний президент США заявив, що пріоритетним для його адміністрації буде правило «купуй американське та наймай американця».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: