У Франції, Німеччині та Великобританії засудили рішення Трампа щодо біженців

Читать на русском
У Франції, Німеччині та Великобританії вважають неприпустимим рішення нового президента США Дональда Трампа тимчасово відмовитися від прийому біженців із низки країн та посилити міграційні вимоги.
Фото: Getty Images

Рішення нового президента США Дональда Трампа про посилення міграційних вимог, що, у тому числі, включає в себе тимчасову відмову країни від прийому біженців із низки мусульманських країн, безпідставне.

Таку думку висловив глава МЗС Франції Жан-Марк Ейро, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Прийом біженців є обов'язком і проявом солідарності. У тероризму немає національності. Дискримінація – не відповідь», – заявив французький дипломат.

У Каліфорнії почався збір підписів за відділення від СШАПрихильникам Calexit належить протягом 180 днів зібрати близько 600 тис. підписів за проведення референдуму.

Раніше жаль щодо цього указу президента США висловила й канцлер Німеччини Ангела Меркель. «Вона (Меркель – Ред.) переконана, що активна боротьба з тероризмом, яка, безумовно, необхідна, не є підставою для того, щоб підозрювати людей певного походження чи віросповідання», – повідомив журналістам представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Солідарну з нею позицію висловила і прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей. «Імміграційна політика у Сполучених Штатах є питанням для уряду Сполучених Штатів, так само, як імміграційна політика нашої країни повинна бути встановлена нашим урядом. Але ми не згодні з таким підходом, і це не той підхід, який ми приймемо. Ми вивчаємо цей новий указ, щоб побачити, що він означає і які правові наслідки він несе, зокрема, для громадян Великобританії», – процитувала главу британського уряду її прес-служба.

Нагадаємо, під заборону в'їзду до США потрапили навіть власники грін-карт. Це тимчасовий захід, що діятиме доти (попередньо – 3 місяці), поки не почнуть діяти жорсткіші системи контролю в'їзду в країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: