Маккейн піддав критиці антимігрантський указ Трампа

Читать на русском
Сенатор-республіканець Джон Маккейн вважає указ Трампа про заборону на в'їзд в країну мігрантів поспішним і непродуманим.
Джон Маккейн

Сенатор-республіканець Джон Маккейн вважає указ президента США Дональда Трампа про заборону на в'їзд в країну мігрантів з семи мусульманських країн поспішним і непродуманим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

«Плутанина в наших аеропортах по всій країні показала, що указ президента Трампа ні опрацьований належним чином і не пройшов спеціальну перевірку. Ми особливо стурбовані повідомленнями, що цей наказ набув чинності практично без консультацій з Державним департаментом, міністерствами оборони, юстиції та національної безпеки», - написав Маккейн на своїй сторінці в Facebook ввечері в неділю, 29 січня.

Сенатор висловив упевненість, що дискримінаційна антиімміграційна політика адміністрації Трампа спровокує зростання фундаменталістських настроїв і стане ударом по національній безпеці США. «Нашими головними союзниками по боротьбі з ІДІЛ є переважна більшість мусульман, які відкидають апокаліптичну ідеологію ненависті. Це розпорядження посилає сигнал, навмисно чи ні, що Америка не хоче, щоб мусульмани приходили в нашу країну. Ось чому ми боїмося, що указ зробить більше для вербування терористів, ніж для поліпшення нашої безпеки», - зазначив Маккейн.

«Ми не повинні зупиняти власників грін-карт від повернення в країну, яку вони називають домом. Ми не повинні зупиняти тих, хто надавав послуги перекладачів нашим військовим і дипломатам і тепер шукає притулку в країні, заради якої вони ризикували своїм життям. Ми не повинні відвертатися від тих біженців, які пройшли через ретельну перевірку на предмет загрози для нашої нації і які постраждали від невимовних жахів. Більшість з них жінки і діти», - підкреслив сенатор.

Нагадаємо, згідно з указом, підписаним Трампом, громадянам Сирії, а також шести країн з мусульманською більшістю - Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану і Ємену - на 90 днів заборонено відвідувати США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: