Трамп має намір заборонити в'їзд до США громадянам семи країн

Читать на русском
Новообраний президент США Дональд Трамп планує підписати кілька указів, якими обмежить в'їзд до США вихідцям із Близького Сходу.

Новообраний президент США Дональд Трамп планує підписати кілька указів про тимчасову заборону на в'їзд до країни не лише біженцям, але й звичайним громадянам із кількох близькосхідних та африканських країн.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в Міністерстві внутрішньої безпеки, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, серед країн, громадянам яких заборонять в'їзд до США, – Сирія, Ірак, Іран, Лівія, Сомалі, Судан та Ємен.

Уточнюється, що заборона не торкнеться біженців із релігійних меншин, які зазнали утисків на батьківщині. Також ця заборона буде тимчасовою, поки не почнуть діяти більш жорсткі системи контролю в'їзду до США.

Команда Трампа анулює 70% указів ОбамиНовообраний президент Америки не задоволений більшістю законів адміністрації Обами й має намір їх анулювати.

Сам Трамп у своєму Twitter написав неоднозначне повідомлення, яке частково відображає плани Білого дому.

«Середа стане великим днем для національної безпеки», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, ще до свого президентства Трамп виступав проти імміграції до США. В одному з виступів він назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями та насильниками, й уже тоді його слова викликали неоднозначну реакцію.

Під час передвиборчої кампанії Трамп обіцяв покінчити з «циркуляцією нелегальної імміграції» й скасувати амністію для нелегальних мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: