Іспит для США чи ключ до Маріуполя: навіщо Путіну штурм Авдіївки?

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Враховуючи переговори Трампа з Путіним, що відбулися напередодні, Кремль вирішив провести «розвідку боєм» через атаку Авдіївки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт із військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи оголошення надзвичайного стану в Авдіївці через обстріли бойовиків.

«Атака на Авдіївку – спроба РФ перевірити реакцію США. Зараз очевидно, що Путін не зупиниться, поки не отримає сильніший опір. РФ постійно шукатиме можливість використання слабкого місця в українській обороні», – зазначив експерт.

Тим більше, наголосив він, РФ чудово розуміє, що Авдіївка – це стратегічно важливий пункт та ключ до Маріуполя.

«Це звична тактика для РФ – напередодні міжнародних переговорів посилювати збройний тиск на Україну та світове співтовариство», – додав Лосєв.

Сподіватися на допомогу ззовні, на його переконання, немає сенсу.

Сучасний Захід – дуже слабкий і не готовий до рішучих дій. Скоріше Захід сьогодні готовий бути жертвою для будь-якого авантюриста на кшталт Путіна.

«Європейці дуже добре в абсолютному спокої жили десятки років. Це їх страшенно розбестило. Фактично, вони зараз нездатні до опору, а навпаки – готові продати все та пожертвувати будь-якими принципами. Коли народи добре живуть – це й позитив і негатив одночасно. Вони втрачають відчуття небезпеки. Тому розраховувати на те, що з їхнього боку буде якась реакція, не варто», – пояснив історик.

Резюмуючи, експерт зазначив, що більш-менш здатними на якісь дії були США, але враховуючи фактор Трампа, абсолютно невідомо, куди ці дії тепер будуть спрямовані.

Нагадаємо, МЗС України закликало країни Європи вжити заходів та посилити тиск на Москву.

Внаслідок обстрілів російсько-терористичними військами Авдіївка залишилася без електроенергії й тепла. Влада розробляє план евакуації населення міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: