Дзвінок Трампа Путіну: США потрібні «чужі руки» для вирішення своїх завдань

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Ставлення до кроків США щодо РФ залишається досить цинічним. Достатньо проаналізувати вартість акцій компанії Lockheed.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи телефонні переговори президента РФ Володимира Путіна з новим президентом США Дональдом Трампом.

«Такому гравцеві, як Lockheed, і компаніям, які належать до військово-промислового сегмента, вигідно мати ворогів. Це може бути Китай, ІДІЛ, Росія меншою мірою, оскільки вони є досить слабкими гравцями й не можуть відстояти навіть власні інтереси», – констатував Грабський.

Те, що відбулася розмова з країною, яка історично була ворогом Америки, враховуючи, що під час передвиборчих перегонів говорилося про спробу діалогу з РФ, означає, що Трамп виконував свою обіцянку й робив це для виборця. Принцип: я говорив – я зробив.

«Трамп може робити різкі заяви, але за фактом це була розвідка боєм. Він перевіряв російську сторону, дивився на реакцію свого політикуму, а в реальності результатів немає жодних», – підкреслив фахівець.

Загалом, зазначив він, США Росія цікавить більше в сирійському контексті. Штати в будь-якому разі намагатимуться знайти хоч якогось союзника, щоб трохи знизити військово-економічне навантаження.

«США завжди намагаються діяти чужими руками, а найбільшою цінністю для них є американський платник податків. Тобто що менше платників податків буде відправлено на війну, то краще США», – пояснює Сергій Грабський.

Використання будь-яких «чужих рук» для вирішення своїх завдань було б найкращим варіантом для США.

«Росіяни талановиті в проведенні окремо взятих тактичних операцій. Вони можуть досягати результатів на короткому проміжку часу, чим, м'яко кажучи, заслужили таке ставлення Америки. Але говорити про «довгу гру» не варто, там в принципі нема з ким говорити», – додав військовий.

Росія, на його думку, може бути використана саме як «чужі руки».

Команда «Т»: хто допомагатиме Трампу керувати США«Слово і Діло» зібрало докупи всіх імовірних претендентів на ключові державні посади у США за президентства Трампа, а також його найвідоміших радників.

«Хоче Росія воювати в Сирії, знищує вона ІДІЛ – ну й нехай. Станом на сьогодні на карті сирійського конфлікту росіяни бомблять Ідліб, Фуа та Кефраю, американці діють руками турків, сирійської опозиції й тими ж російськими руками. З 10 ударів, яких завдає РФ у Сирії, 8 – по об'єктах опозиції, але 2 – все одно по ІДІЛу», – резюмував військовий експерт.

Відзначимо, за підсумками телефонної розмови в Кремлі повідомили, що «побачили готовність США вирішувати складні питання».

Детальніше ознайомитися з ключовими фігурами команди нового президента Сполучених Штатів можна в матеріалі «Слова і Діла» «Команда «Т». Хто буде допомагати Трампу управляти США».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: