Каналу «112 Україна» знову відмовили в переоформленні регіональних ліцензій

Читать на русском
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вчергове відмовила регіональним компаніям, які ведуть мовлення з емблемою 112 Україна, в переоформленні ліцензій у частині зміни програмної концепції мовлення.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вчергове відмовила регіональним компаніям, які ведуть мовлення з емблемою «112 Україна», в переоформленні ліцензій у частині зміни програмної концепції мовлення.

Рішення від 24 січня стосується компаній «Аріадна ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТВ», «ТВ Вибір», «Новий формат ТВ», повідомляє «Слово і Діло».

За словами заступника голови Нацради Уляни Фещук, ці мовники щомісяця звертаються до регулятора з аналогічним проханням про переоформлення ліцензій таким чином, щоб вони повністю збігалися з програмною концепцією телеканалу «112 Україна» щодо супутникової ліцензії.

Українські телеканали стають платнимиВ Україні набуває чинності законопроект №3504, який вносить зміни до закону України про телебачення і радіомовлення щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги.

Однак такі зміни не відповідають умовам ліцензій регіональних мовників, які вони отримали на конкурсі.

«Поки ми відмовили, тому що вважаємо непрозорою цю структуру. Рішення це оскаржене. Вони зробили кільцеву таку структуру власності, як змія, яка хапає себе за хвіст. І вони один в одного володіють собою ж», – розповіла Фещук.

Раніше повідомлялося, що Нацрада не довіряє інформації про бенефіціарів «Радіо Вести».

Нагадаємо, наприкінці 2016 року виник конфлікт між Нацрадою та телеканалом «1+1» Ігоря Коломойського щодо продовження ліцензії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: