Студія «1+1» вестиме мовлення ще як мінімум сім років – Нацрада

Читать на русском
Студія 1+1 має отримати бланк ліцензії не пізніше ніж 6 січня 2017 року згідно з рішенням Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переоформила й продовжила ліцензію для телеканалу «1+1» на аналогове мовлення на 7 років, і просить не політизувати питання.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт регулятора.

«Ще два тижні тому, 15 грудня 2016 року, ліцензія для каналу «1+1» на аналогове мовлення переоформлена й продовжена на 7 років. За це рішення одноголосно проголосували всі члени Національної ради», – йдеться в повідомленні.

Річ у тім, що згідно зі статтею 33 закону України «Про телебачення і радіомовлення», бланк ліцензії на мовлення з продовженим терміном дії вручається ліцензіату не раніше ніж в останній робочий день терміну дії попередньої ліцензії за умови сплати ліцензійного збору. У випадку з «1+1» – не раніше ніж 29 грудня.

Статтею 32 цього закону передбачено, що бланк ліцензії має бути виданий заявнику після внесення ним ліцензійного збору, що підтверджується відповідним документом органу, який здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

У Мінінформполітики назвали терміни запуску українського мовлення на КримМовлення українських телеканалів на територію окупованого Криму з Чонгарської телевежі почнеться до кінця зими.

Виписка Державної казначейської служби України про внесення ліцензійного збору отримана 26 грудня року. «Резюмуючи: студія «1+1» має отримати бланк ліцензії не пізніше ніж 6 січня 2017 року», – запевняють у Нацкомісії.

Раніше в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення заявляли, що позбавлення телеканалу «1+1» ліцензії є неможливим.

Як повідомлялося раніше, з 1 січня припиняє свою роботу інформаційний телеканал UBR, а в лютому 2017 року спливає термін поточних ліцензій радіостанції «Вести».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: