В Україні закриють телеканал UBR і радіо «Вести»

Читать на русском
Із 1 січня припиняє мовлення український бізнес-канал UBR. Термін поточних ліцензій радіостанції Вести спливає в лютому 2017 року.

З 1 січня припиняє свою роботу інформаційний телеканал UBR, а в лютому 2017 року спливає термін поточних ліцензій радіостанції «Вести».

Про це повідомляє «Телекритика» з посиланням на співробітників підприємства, яких поставили перед фактом, що канал після нового року більше не працюватиме, передає «Слово і Діло».

Підтвердив факт закриття шеф-редактор телеканалу Сергій Шинкар на своїй сторінці в Facebook.

Співробітники відзначають у соцмережах, що UBR закрився через небажання інвестора фінансувати діяльність каналу.

Канал UBR («Український бізнес-ресурс») входить до медіахолдингу «Вести Україна».

Нагадаємо, що медіахолдинг «Вести Україна» звернувся до національної ради з питань телебачення і радіомовлення з заявою про продовження ліцензій радіо «Вести» в Києві та Харкові. Термін поточних ліцензій радіостанції спливає в лютому 2017 року. Але рішення у встановлений законом термін так і не ухвалено регулятором.

«Наразі регулятор робить усе можливе, щоб заборонити радіостанції працювати в Україні», – зазначили в медіахолдингу «Вести Україна».

Нацрада двічі блокувала розширення мережі радіо «Вести» та зміну програмних концепцій. Радіостанція заперечувала такі рішення в суді й виграла процес.

У вересні цього року Нацрада вдруге відмовила холдингу в розширенні мережі мовлення радіо «Вести». Чиновники послалися на порушення умов конкурсу радіочастот, що компанії медіахолдингу виграли з концепцією розважального музичного радіо.

Також у вересні Нацрада відмовила придбаному холдингом «Стильному радіо» в продовженні ліцензії, термін дії якої сплив ще 7 червня й, відповідно, ліцензія була анульована.

Раніше повідомлялося, що Рада може заборонити газету «Вести».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: