Українські телеканали стають платними

Читать на русском
З 1 січня медіагрупи України отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їхніх мережах.

В Україні набуває чинності законопроект №3504, який вносить зміни до закону України про телебачення і радіомовлення щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій у складі універсальної програмної послуги.

Про це повідомляє профільне видання Mediasat, передає «Слово і Діло».

Це означає, що медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах.

На даний момент медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладанні договорів в грудні цього року. Відзначимо, що канали продаються тільки пакетами.

Пакет каналів 1+1 media («1+1», «2+2», ТЕТ, «Плюсплюс», «Уніан ТБ» і «Бігуді») – 0,75 грн за 1 абонента в місяць.

Пакет каналів StarLightMedia (СТБ, ICTV, «Новий канал», QTV, М1 і М2) – 0,75 грн за 1 абонента в місяць. Пропозиція дійсна до 1 січня, з 1 січня вартість дистрибуції складе 1,5 грн за абонента.

Пакет каналів «Медіагрупа Україна («Україна», НЛО TV і «Індиго TV») – 0,45грн за 1 абонента в місяць.

Пакет каналів Inter Media Group («Інтер», НТН, «Мега», Enter-фільм, «Піксель», K1, K2, Zoom і EuroNews) –– 3 грн за 1 абонента в місяць.

Вартість дистрибуції в кабельних мережах також озвучив «5 канал» – 0,1 грн за одного абонента на місяць.

Нацрада заборонила ще чотири російських телеканалиНаціональна рада з питань телебачення та радіомовлення заборонила ретрансляцію ще чотирьох російських телеканалів в Україні.

Зазначені ціни не є остаточними, медіагрупи будуть погоджувати вартість із кожним провайдером залежно від його абонентської бази. Однак із 1 січня 2017 року ціни можуть збільшитися в кілька разів.

Як повідомлялося раніше, Державне агентство з питань кіно відмовило в реєстрації та скасувало прокатні посвідчення на трансляцію більш ніж 500 російських фільмів і серіалів протягом 2014-2016 років.

Нагадаємо, що 1 листопада Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до закону України «Про телебачення і радіомовлення», ухваленй Верховною Радою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: