У штабі АТО прояснили ситуацію з двома службовцями ЗСУ, полоненими біля Золотого

Читать на русском
У цих військовослужбовців при собі не було зброї. Вони перебували в лікувальному закладі, після чого поверталися до місця розташування.

Двоє військовослужбовців Збройних сил України, які були захоплені бойовиками «ЛНР» біля КПВВ «Золоте», надалі були доправлені в Луганськ.

Зараз відомо, що полонених доправили до Луганська, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У цих військовослужбовців при собі не було зброї. Вони перебували в лікувальному закладі, після чого, повертаючись до місця розташування, заблукали й потрапили на тимчасово окуповану територію. Є висока ймовірність, що вони потрапили в полон», – розповів речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він каже, що військовослужбовці могли потрапити в полон до бойовиків, але не підтверджує цього, й зазначає, що вони не були озброєні.

Кабмін установив порядок виплат сім'ям полонених бійцівУряд доручив Міністерству оборони здійснити перерахунок розміру грошового забезпечення військовослужбовців, захоплених у полон.

Нагадаємо, що вчора, 26 грудня, пізно ввечері в штабі АТО заявили про втрату зв'язку з двома військовослужбовцями. «Близько 16:00 26 грудня 2016 року в районі КПВВ «Золоте» двоє військовослужбовців однієї з військових частин, яка виконує завдання на Луганщині, повертаючись на автотранспорті з лікувального закладу, збилися з маршруту й заїхали на територію, яка контролюється бойовиками. Зв'язок з ними відсутній», – говорилося в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що терористи «ДНР» 27 грудня вранці передали керівнику українського Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану двох полонених жінок.

Також повідомлялося, що до новорічних свят Київ передасть представникам окупованих районів Донецької та Луганської областей 15 осіб зі списку полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: