Геращенко прокоментувала пропозицію Лаврова звільнити українських заручників

Читать на русском
Росія змушує Україну йти на прямі переговори з ірредентистами з ЛНР і ДНР в питаннях звільнення заручників, таким чином визнаючи бойовиків і неіснуючі республіки.

Росія використовує питання заручників, громадян України, як шантаж з метою визнання Києвом самопроголошених республік в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова, передає «Слово і Діло».

«Тактика Москви зрозуміла і очевидна – нас підштовхують і змушують визнати «республіки», при цьому грають на дуже делікатних речах, на заручниках, на їх сім'ях, яких зараз активно і цинічно втягують в ці процеси .... Отже, ми повинні змінити Україну, визнати бойовиків і неіснуючі республіки, до цього наполегливо підштовхує Москва, шантажуючи безцінним – життям наших громадян, які перебувають в заручниках», – написала вона.

«Дорожню карту» Донбасу не ухвалять у 2016 році – КучмаМіністри закордонних справ країн нормандської четвірки не підпишуть дорожню карту, яка врегулює ситуацію на Донбасі, до кінця 2016 року.

За її словами, Лавров визнав, що Україна дуже наполегливо і всюди, де тільки може ... вимагає звільнити своїх громадян в РФ і на окупованих територіях.

«А потім заявив, що для звільнення заручників ... потрібно, щоб Київ вів прямі переговори з бойовиками», – зазначає перший віце-спікер.

Раніше Лавров розповів, що для вирішення кризи на Донбасі необхідно перейти до прямих переговорів Києва з так званою «владою», що контролює Донецьк і Луганськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: