В СБУ розповіли про українських військових, які перейшли на бік бойовиків

Читать на русском
Кілька десятків українських військових перейшли на бік бойовиків ОРДЛО після перебування в полоні на Донбасі, повідомили в Службі безпеки України.
Олександр ТкачукФото з відкритих джерел

У Службі безпеки України володіють інформацією про 27 українських військовослужбовців, які перейшли на бік самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» після перебування в полоні бойовиків.

Про це повідомив під час брифінгу керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Зустрічаючись із Захарченком і Плотницьким, Савченко їх легітимізує – ЛуценкоНародний депутат України Ірина Луценко вважає, що Надія Савченко, зустрічаючись із ватажками так званих ЛНР і ДНР Ігорем Плотницьким та Олександром Захарченком, їх легітимізує.

Крім того, Служба попередила 76 випадків вербування українських військових. При цьому 47 колишніх бранців бойовиків вирішили звернутися до міжнародних інстанцій зі скаргами на нелюдське ставлення. 31 така скарга вже направлена до міжнародних судів.

Сьогодні також стало відомо про затримання за підозрою у співпраці з бойовиками полковника ЗСУ Івана Без'язикова, звільненого з полону.

Нагадаємо, раніше Ірина Геращенко повідомила, що бойовики на переговорах у Мінську висувають неприйнятні вимоги щодо обміну полоненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: