Кабмін установив порядок виплат сім'ям полонених бійців

Читать на русском
Уряд доручив Міністерству оборони здійснити перерахунок розміру грошового забезпечення військовослужбовців, захоплених у полон.

Уряд затвердив порядок виплати грошового забезпечення сім'ям військовослужбовців, захоплених у полон, а також інтернованих у нейтральних державах чи зниклих безвісти.

Відповідну постанову №884 уряд ухвалив 30 листопада, передає «Слово і Діло».

Документ передбачає, що виплата грошового забезпечення здійснюється з дня захоплення військовослужбовців членам їхніх сімей за заявою на ім’я командира (начальника, керівника) військової частини. Кошти перераховуватимуть до повного з’ясування обставин захоплення військовослужбовців.

Ситуація з безпекою на Донбасі залишається вкрай важкою – генсек НАТОРежим припинення вогню на Донбасі щодня порушується й ситуація з безпекою залишається складною. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Крім того, відповідно до затвердженого порядку, за цими військовослужбовцями зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових виплат.

Також уряд доручив Міністерству оборони та іншим центральним органам виконавчої влади, що здійснюють керівництво військовими формуванням, здійснити перерахунок розміру грошового забезпечення військовослужбовців, захоплених у полон, а також інтернованих у нейтральних державах або зниклих безвісти.

Нагадаємо, за даними Служби безпеки України, в полоні на окупованому Донбасі перебувають у заручниках 109 українських громадян, ще дев'ятеро – на території РФ.

Раніше, міністр закордонних справ Німеччини й чинний голова ОБСЄ Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив упевненість, що до Різдва відбудеться обмін полоненими між сторонами конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: