Київ у односторонньому порядку передасть 15 полонених ОРДЛО – Геращенко

Читать на русском
Україна в односторонньому порядку передає 15 осіб зі списку полонених представників ОРДЛО в якості жесту доброї волі.
Ірина ГеращенкоФото: УНІАН

До новорічних свят Київ передасть представникам окупованих районів Донецької та Луганської областей 15 людей зі списку полонених.

Про це в своєму Facebook повідомила віце-спікер парламенту, уповноважений Президента з питань врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Оголошуємо про передачу 15 осіб зі списку 228, яких запитували ОРДЛО, іншій стороні (серед цих 15 осіб, що скоїли злочини, важкохворі люди, також 6 жінок). Ці люди будуть вдома протягом кількох днів, до наступного засідання Мінськоі групи 21 грудня. Це жест гуманізму й доброї волі. Ми ще раз підтверджуємо готовність української сторони передати інших осіб зі списку 228 до новорічних свят із вимогою звільнити всіх українських бранців», – наголосила Геращенко.

Рада не може обмежити Савченко доступ до державної таємниці – нардепНародний депутат Надія Савченко не може бути позбавлена доступу до державної таємниці за рішенням парламентського комітету з нацбезпеки, вважає його член Тарас Пастух.

Також вона зазначила, що українська сторона чекає відповідного кроку від представників самопроголошених республік.

«Якщо ФСБ, Кремль та їхні маріонетки вирішили передати українських бранців одному з народних депутатів, нехай негайно це роблять. Родинам байдуже, хто привезе їхніх дітей додому, а українська сторона зробила всю відповідну підготовчу роботу зі списками, ми зробили всі відповідні кроки, ми чекаємо хлопців і влада забезпечить іх лікування та реабілітацію», – додала народний депутат.

Нагадаємо, вчора Президент прокоментував мінські переговори Надії Савченко із Захарченком і Плотницьким, назвавши їх «такими, що шкодять і їй, і державі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: