Лавров пропонує звільнити українських бранців Сенцова, Клиха та Карпюка

Читать на русском
Росія допускає, що ув'язнених українців, які перебувають на території РФ, можуть бути обміняти на росіян, які перебувають в Україні.

В Росії вперше заговорили про можливе звільнення українських бранців Миколи Карпюка, Станіслава Клиха та Олега Сенцова.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції під час міністерської зустрічі ОБСЄ, повідомляє з Гамбурга кореспондент «Європейської правди», передає «Слово і Діло».

Лавров зізнався, навіщо РФ перекидає «Іскандери» в КалінінградОчільник МЗС РФ Сергій Лавров розповів, чому в Кремлі розпорядилися перекидати ракетні комплекси в Калінінград.

Очільник МЗС Росії Сергій Лавров сказав, що на волю українці можуть вийти за тією ж схемою, що й Надія Савченко, яку обміняли на російських ГРУшників. Він не уточнив, кого саме Кремль хоче отримати за наших бранців, а лише зазначив, що в Україні перебувають в ув'язненні чимало громадян Росії.

Нагадаємо, що всіх трьох українців російський суд відправив до в'язниці на двадцять і більше років. Сенцова звинуватили в тероризмі, а Карпюка та Клиха – у вбивстві російських солдатів під час Першої чеченської війни.

Раніше Лавров розповів, що для вирішення кризи на Донбасі необхідно перейти до прямих переговорів Києва з так званою «владою», що контролює Донецьк і Луганськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: