Станицю Луганську приєднали до енергосистеми України

Читать на русском
Здійснено пробний запуск нової лінії електропередачі, яка дозволить усунути залежність прифронтової Станиці Луганської від поставок електроенергії з боку тимчасово неконтрольованої території (НКТ) Луганської області.

Пробне підключення Станиці Луганської та прилеглих населених пунктів із загальною кількістю абонентів понад 12 тисяч осіб до об'єднаної енергосистеми України здійснено 21 грудня.

Запуск здійснений 21 грудня силами співробітників ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу обленерго.

Як повідомляється, крім районного центру, підключено ще низку населених пунктів, які отримували енергопостачання з НКТ, із загальним числом понад 12 тисяч абонентів.

Нова лінія є відгалуженням від ПЛ-35 кВ «Гребля-Комишне» із загальною довжиною траси лінії не більш ніж 13 км. Було встановлено 100 опор. Траса проходить на пересіченій місцевості з піщаними грунтами, де заборонене застосування колісної техніки.

Питання про будівництво цієї лінії виникло ще наприкінці 2014 року, коли на НКТ вирішили використовувати рубильник як інструмент політичного тиску. Виділення коштів, необхідних для реалізації цього проекту, було погоджено з Міненерговугілля та затверджено НКРЕКП в інвестиційній програмі компанії на 2016 рік.

Україна збільшила експорт електроенергіїУ січні-серпні 2016 року експорт електроенергії з України зріс на 2,7% або на 67,6 млн кВт⋅год – до 2 млрд 609,1 млн кВт⋅год – порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Як повідомлялося раніше, окуповані райони Луганської області нарощують заборгованість за спожиту воду.

Нагадаємо, що Українці зможуть отримувати компенсацію за неякісні послуги з електропостачання, що зафіксовано порядком забезпечення стандартів якості послуг з електропостачання НКРЕКП від 18 жовтня №1841.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: