В Україні платитимуть грошову компенсацію за відключення світла

Читать на русском
У разі недотримання стандартів електропостачання українці можуть отримати грошову компенсацію.

Українці зможуть отримувати компенсацію за неякісні послуги з електропостачання.

Порядок забезпечення стандартів якості послуг з електропостачання затверджений постановою НКРЕКП від 18 жовтня №1841, передає «Слово і Діло».

Порядок запроваджує загальні та гарантовані стандарти якості надання послуг, встановлює процедуру надання та розміри компенсацій споживачам за недотримання гарантованих стандартів.

Компенсація за недотримання гарантованих стандартів якості надається шляхом врахування суми відповідної компенсації як авансової плати за спожиту електричну енергію на наступний розрахунковий період, а в разі недотримання гарантованих стандартів із підключення до електричних мереж – у перший розрахунковий період після укладення договору про постачання або користування електроенергією.

Гройсман хоче знизити тариф на електроенергіюПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав нинішні ціни на електроенергію для промисловості неконкурентоспроможними, внаслідок чого українська продукція втрачає ринки.

Зазначимо, що компенсація не надається у випадках, якщо недотримання гарантованих стандартів якості було викликано доведеними:

– форс-мажорними обставинами;

– діями споживача, що призвели до затримки в наданні послуг або аварійної перерви в електропостачанні в розподільчих мережах;

– діями третіх осіб, що призвели до аварійної перерви в електропостачанні в розподільчих мережах;

– унаслідок застосування графіків і протиаварійних систем зниження електроспоживання з метою запобігання порушенням режиму роботи об’єднаної енергетичної системи України.

Нагадаємо, що з 1 вересня в Україні подорожчала електроенергія.

Тарифи на електроенергію в Києві у вересні 2016 року порівняно з минулим роком зросли на 60%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: