Окупанти Луганської області нарощують заборгованість за воду перед Україною

Читать на русском
Споживачі неконтрольованих територій Луганської області не оплачують отримане водопостачання з України.

КП «Попаснянський районний водоканал» продовжує споживати такий самий обсяг електроенергії, як і до заходів часткового знеструмлення. Таким чином, окуповані райони Луганської області нарощують заборгованість за спожиту воду.

Про це повідомила прес-служба ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання», пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«У ЛЕО вважають, що водники цілодобово використовують насоси, таким чином нівелюючи задумане зниження споживання, й продовжують качати воду на території, непідконтрольні уряду України, в тому ж обсязі, що й раніше», – йдеться в повідомленні.

Наразі Попаснянський водоканал має заборгованість у 120 млн грн, КП щомісяця споживає електроенергію на суму близько 7-9 млн грн. В ЛЕО попередили про обмеження подачі електроенергії з 14 грудня.

Попаснянський водоканал, створений у липні 2015 року, забезпечує водою сотні тисяч людей, що в основному проживають на непідконтрольних територіях. Водночас споживачі не оплачують водопостачання з України.

Українцям потрібно встигнути оформити субсидію до кінця грудняЗвертатися за отриманням субсидії потрібно найближчими днями, оскільки після 1 січня сума субсидії буде нараховуватися з моменту звернення, а не з початку опалювального сезону.

Нагадаємо, що Росія не має наміру платити Україні за водопостачання на окуповану частину Луганської області.

Раніше віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявив, що Україна не припинить поставки води на окуповану частину Донбасу, незважаючи на те, що окупаційна влада не збираються оплачувати отриманий ресурс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: