Українці витрачають половину заробітку на «комуналку» – Мінсоцполітики

Читать на русском

Середній комунальний тариф в Україні становить приблизно 50% розміру заробітної плати, а житлові субсидії отримують близько 6,5 млн сімей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Міністерство соціальної політики.

«Це дуже багато. Ми мали його знизити для споживачів через систему субсидування. В нас була установка давати субсидії всім, хто їх просить. Тому й максимально спростили систему призначення. І зараз у нас показник одержувачів субсидій досить високий», – цитує прес-служба відомства слова міністра соціальної політики України Андрія Реви.

Водночас середній платіж за комунальні послуги за наявності субсидії становить сьогодні 10% від сукупного доходу сім'ї. Середня сума субсидії становить 2 тис. грн.

За даними Міністерства, на поточний момент субсидії отримують близько 6,5 млн сімей, а до кінця опалювального сезону, за прогнозами Мінсоцполітики, кількість отримувачів субсидії може зрости до 8,5 млн сімей.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні почали діяти нові тарифи на послуги централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води для потреб населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: