Українцям потрібно встигнути оформити субсидію до кінця грудня

Читать на русском
Громадянам, які звернулися в листопаді й грудні за наданням субсидій, її будуть нараховувати з початку опалювального сезону.

Звертатися за отриманням субсидії потрібно найближчими днями, оскільки після 1 січня сума субсидії буде нараховуватися з моменту звернення, а не з початку опалювального сезону.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло».

«У разі звернення за субсидією пізніше ніж у грудні вона буде призначатися вже з моменту звернення, а не з початку опалювального періоду», – пояснив Павло Розенко.

Водночас громадянам, які звернулися за наданням субсидій у листопаді й грудні, її будуть нараховувати з початку опалювального сезону, а надлишок коштів зарахують як авансові платежі в рахунок наступних місяців.

«Ще минулого року ми ухвалили рішення, яке дозволяє навіть тим сім'ям, які звернулися за державною допомогою в листопаді-грудні, призначати субсидію з початку опалювального сезону. Тому люди можуть не хвилюватися: якщо подати документи на субсидію зараз, її все одно нададуть з початку опалювального періоду», – зазначив Розенко.

Кияни заборгували близько мільярда гривень за електроенергіюСтоличні споживачі з початку року збільшили заборгованість за електроенергію перед Київенерго до 1 млрд 81,2 млн. грн.

Для тих, хто вже оплатив рахунки за опалення в жовтні й листопаді без урахування субсидії, в разі її призначення решту коштів врахують в грудні й січні.

«Нічого страшного, після перерахунку всі зайві сплачені суми будуть зараховані як авансовий платіж. Тобто як обов'язковий платіж сім'ї за січень, лютий і так далі», – уточнив віце-прем'єр.

Станом на 14 листопада в Україні близько 7 млн ​​домогосподарств оформили собі субсидії на оплату комунальних послуг.

Нагадаємо, що середній розмір нарахувань на житлово-комунальні послуги сьогодні майже збігається із сукупними доходами домогосподарств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: