Ердоган ратифікував угоду з РФ щодо будівництва «Турецького потоку»

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав закон про ратифікацію угоди з Росією щодо будівництва однієї нитки Турецького потоку.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав закон про ратифікацію угоди з Росією щодо газопровідного проекту «Турецький потік» однією ниткою.

Рішення президента оприлюднили у вівторок в офіційному виданні Resmi Gazete, повідомляє «Слово і Діло».

«Закон 6765 (про ратифікацію угоди по «Турецькому потоку») визнаний прийнятним», – повідомляється на офіційному сайті Ердогана.

Своєю чергою, голова «Нафтогазу України» Андрій Коболєв заявив, що реалізація «Північного потоку-2» та «Турецького потоку» у варіанті двох ліній повністю позбавить Україну транзиту й скоротить вартість української газотранспортної системи в п'ять разів.

Нагадаємо, що Анкара і Москва підписали міжурядову угоду за проектом «Турецький потік» 10 жовтня. Будуть збудовані дві нитки магістрального газопроводу на дні Чорного моря пропускною спроможністю 15,75 млрд куб. м газу кожна.

Італійці відмовилися від участі в газопроводі «Турецький потік»Найбільша італійська нафтогазова компанія Eni не зацікавлена ​​в будівництві проекту «Турецький потік».

Як повідомлялося раніше, договір про будівництво однієї лінії нещодавно пройшов ратифікацію в парламенті Туреччини.

В результаті правління НАК «Нафтогаз України» не погодило закупівлю ПАТ «Укртрансгаз» обладнання та оплату робіт у ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» для реконструкції компресорних станцій «Ананьїв», «Задніпровська» та «Південнобузька» на суму понад 4 млрд грн. Замість цього в «Нафтогазі» запропонували здійснити закупівлю універсального обладнання, яке може використовуватися на компресорних станціях, які забезпечують транспортування газу для внутрішніх споживачів і відповідних робіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: