«Нафтогаз» відмовив «Укртрансгазу» в модернізації через ризик реалізації «Турецького потоку»

Читать на русском
Запропонована закупівля є недоцільною, враховуючи прогнози РФ щодо припинення транзиту газу територією України.

Правління НАК «Нафтогаз України» не погодило закупівлю ПАТ «Укртрансгаз» обладнання та оплату робіт у ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» для реконструкції компресорних станцій «Ананьїв», «Задніпровська» та «Південнобузька» на суму понад 4 млрд грн.

Про це йдеться в повідомленні НАК «Нафтогаз України», передає «Слово і Діло».

У НАК повідомляють, що обладнання, яке планував закупити «Укртрансгаз», призначалося й могло бути використане лише для реконструкції компресорних станцій, задіяних у транспортуванні газу в напрямку Туреччини. На інших КС це обладнання використовуватися не могло.

В зв'язку з цим,правління «Нафтогазу» запропонувало здійснити закупівлю універсального обладнання, яке може використовуватися на компресорних станціях, що забезпечують транспортування газу для внутрішніх споживачів і відповідних робіт.

Щоб не пускати газ через Україну, в «Газпромі» придумали «Турецький потік»В російському «Газпромі» знову погрожують припиненням транзиту газу через Україну

«З огляду на домовленість між Росією й Туреччиною про реалізацію проекту «Турецький потік», що покликаний замістити транзит російського газу до Туреччини через територію України, така інвестиція є недоцільною. Завершення будівництва «Турецького потоку», згідно із заявою міністра енергетики РФ Олександра Новака, заплановане до завершення чинного контракту на транзит російського газу територією України», – заявляє «Нафтогаз».

Сумське НВО є одним із найбільших вітчизняних постачальників «Нафтогазу», в якого в 2016 році підприємства групи закупили обладнання й роботи на суму понад 500 млн грн.

Нагадаємо, що Туреччина і РФ підписали угоду щодо відновлення будівництва газопроводу «Турецький потік».

Раніше повідомлялося, що відновлення проекту «Турецький потік» суперечить інтересам України та всієї Європи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: