Туреччина ратифікувала угоду з РФ щодо «Турецького потоку»

Читать на русском
Анкара та Москва 10 жовтня підписали міжурядову угоду, яка передбачає будівництво двох гілок магістрального газопроводу на дні Чорного моря.

Парламент Туреччини ухвалив закон про ратифікацію угоди з Росією щодо проекту будівництва газопроводу «Турецький потік» в обхід України.

Про це повідомляє РІА «Новости», передає Слово і Діло».

За ратифікацію документа проголосували 210 депутатів, семеро виступили проти, а шестеро – утрималися.

Найближчим часом закон має підписати президент Туреччини Реджеп Ердоган, після чого він буде оприлюднений в офіційному виданні Resmi gazete і набуде чинності.

Італійці відмовилися від участі в газопроводі «Турецький потік»Найбільша італійська нафтогазова компанія Eni не зацікавлена ​​в будівництві проекту «Турецький потік».

Раніше міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Берат Албайрак заявив, що роботи з прокладання газопроводу «Турецький потік» почнуться в 2017 році.

Анкара і Москва 10 жовтня підписали міжурядову угоду, яка передбачає будівництво двох гілок магістрального газопроводу на дні Чорного моря. Перша нитка передбачена для постачання газу на турецький ринок, друга – для транзиту палива до Європи. Планується, що проект буде завершений в грудні 2019 року.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що відновлення проекту «Турецький потік» суперечить інтересам України та всієї Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: