Туреччина прискорює будівництво газопроводу в обхід України

Читать на русском
Туреччина найбільше газу купує саме у Росії тому зацікавлена в прокладці як мінімум однієї нитки Турецького потоку на потреби своєї економіки.
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган

Туреччина готова негайно вжити необхідних заходів для якнайшвидшої реалізації газопровідного проекту в обхід України «Турецький потік».

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в інтерв'ю першому заступнику генерального директора «ТАСС» Михайлу Гусману перед візитом до Росії, передає «Слово і Діло».

«Ми готові негайно вжити заходів в напрямку реалізації цього проекту («Турецький потік» – Ред.), обговорити його і прийняти рішення. Будь-яких перешкод цьому немає», – підкреслив турецький лідер.

Ердоган зазначив, що Туреччина найбільше газу купує саме у Росії.

«За даними на кінець липня 2016 року, обсяг природного газу, що імпортується з Росії, склав 12,5 млрд кубометрів. Це показує, наскільки важливим економічним партнером в даній сфері є Туреччина», – зазначив президент Туреччини.

«Турецький потік»: чи варто Україні боятися чергового обхідного газопроводу?Експерт прокоментував заяву Анкари про готовність відновлення проекту «Турецький потік» найближчим часом.

Нагадаємо, що трубопровідний проект «Турецький потік» був анонсований російським керівництвом ще в грудні 2014 року в якості заміни попереднього проекту «Південний потік». Морська ділянка «Турецького потоку» буде складатися з чотирьох ниток потужністю 15,75 млрд куб. м кожна (63 млрд куб. м в сукупності). Газопровід повинен пройти 660 км в старому коридорі «Південного потоку» і 250 км в новому коридорі в напрямку європейської частини Туреччини.

Тільки перша нитка газопроводу призначалася для задоволення потреб зростаючого турецького ринку. Поставки по іншим ниткам планувалося направити на потреби Південної Європи.

Як раніше повідомлялося, Туреччина оголосила про готовність приступити до будівництва першої нитки газопроводу «Турецький потік», будівництво якого призведе до скорочення транзиту природного газу по території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: