В Україні зростають показники поширеності ВІЛ-інфекції – МОЗ

Читать на русском
Середній показник захворюваності на ВІЛ перевищений в Одеській, Дніпропетровській, Миколаївській, Запорізькій, Черкаській, Київській та Чернігівській областях.

В Україні зростають показники поширеності ВІЛ-інфекції.

Про це повідомили в Українському центрі контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України, передає «Слово і Діло».

Як зазначили у відомстві, в умовах трансформації всіх сфер життєдіяльності, економічної кризи та військового конфлікту на сході країни ВІЛ-інфекція в Україні продовжує поширюватися.

Вітчизняна медицина: кому українці довіряють своє здоров’яБільшість громадян України лікують в державних закладах, але проти поїхати лікуватися за кордон – дослідження.

За перше півріччя поточного року в Україні спостерігається зростання кількості зареєстрованих ВІЛ-інфікованих громадян – взято на облік 7610 ВІЛ-інфікованих, що на 2,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року (7453 людини).

Відзначається, що рівень захворюваності ВІЛ-інфекцією в країні зріс на 2,5% й склав 17,8 на 100 тисяч населення проти 17,4 за відповідний період 2015 року.

Найвищі рівні поширеності ВІЛ-інфекції зареєстровані в Одеській (851,9 на 100 тисяч населення), Дніпропетровській (787,8) та Миколаївській (699,7) областях.

Раніше повідомлялося, що уряд України дозволив закладам охорони здоров'я надавати платні медичні послуги із застосуванням телемедицини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: