Вітчизняна медицина: кому українці довіряють своє здоров’я

Читать на русском

Попри всі нарікання на рівень вітчизняної медицини, переважна більшість українців – близько 88% – лікуються у вітчизняних лікувальних закладах. Про такі дані, надані Соціологічною групою «Рейтинг», повідомляє «Слово і Діло». Серед них 47% проходять лікування виключно в державних клініках, 26% зазначили, що зазвичай користуються послугами державних лікарів, проте за наявності коштів звертаються до приватних медзакладів, а 15% – що лікуються в приватних клініках тільки у випадку виявлення серйозних хвороб.

Приватній медицині надали безумовну перевагу трохи більше 6% опитаних. З них 1% лікуються тільки в приватних медзакладах, 5% звертаються в державні лікарні у випадку нескладних захворювань, менше 1% відповіли, що, окрім приватних клінік в Україні, їздять на лікування за кордон.

При цьому, коли у респондентів запитали, які країни вони б обрали, якби в них була можливість виїхати на лікування за межі України, більшість назвали Ізраїль, Німеччину та Швейцарію. Також чимало опитаних хотіли б поїхати лікуватися до США, Білорусі, Великої Британії, Австрії чи Польщі.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» вже публікувало затверджений МОЗ календар щеплень дитини та їхню приблизну вартість станом на осінь 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: