Казахстан відновлює поставки газу в Україну

Читать на русском
Поставки газу з Казахстану поновилися в зв'язку з тим, що російські виробники, в першу чергу Роснефть, скоротили його поставки в Україну.

На початку другої декади листопада Україна імпортувала партію скрапленого вуглеводневого газу обсягом 1,5 тис. тонн із Казахстану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Нафторинок».

Виробником ресурсу є компанія «Жаікмунай» (Nostrum Oil & Gas PLC), яка видобуває нафту й газовий конденсат на північному заході Казахстану.

«Укртрансгаз» назвав європейські компанії, що готові зберігати газ в українських сховищахНа сьогоднішній день укладено три договори на транспортування та зберігання природного газу в українських сховищах.

«У зв'язку з тим, що російські виробники, в першу чергу «Роснефть», скоротили поставки газу в Україну, ми були змушені піти на інші ринки. Крім того, український ринок знову став привабливим для казахстанських виробників через здешевлення оптових партій газу в Таджикистані на переході Бекабад», – зазначив комерційний директор «Пропан Трейд» Віталій Соколов.

Нагадаємо, що Україна почала імпортувати дизельне паливо з Індії. А у вересні імпортний газ почав надходити танкерами з Єгипту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: