Україна почала імпортувати дизельне паливо з Індії

Читать на русском
Дизельне паливо індійського походження продавалося в середу, 28 вересня, по 20 тисяч гривень за тонну в крупному опті.

Компанія «Альянс Енерго Трейд» законтрактувала та поставила в порт «Південний» в Одеській області 6 тис. тонн індійського дизельного палива.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на OilNews.

Поставлена ​​партія індійського ДТ відповідає характеристикам зимової марки дизпалива з показником граничної фільтрованості до -22 градусів за Цельсієм.

У середу, 28 вересня, продукт у крупному опті продавався по 20 тис. грн/т. Реалізація ресурсу ведеться зі станції «Берегова». «Альянс Енерго Трейд» планує вийти на ринок дрібнооптових продажів із цим ресурсом найближчими днями.

Це не перша поставка індійського дизпалива в Україну. З літа 2016 року три партії по 6 тис. тонн ДТ з Індії поставила ТД «Елемент». Останній танкер в Україну зайшов 22 вересня.

Раніше «Альянс Енерго Трейд» імпортував морем у Херсон 4,5 тис. тонн дизпалива з Туркменістану, а також здійснював поставки туркменського ресурсу в Запоріжжі.

Чи подорожчає паливо на АЗС через дизельне ембарго РФ?Директор консалтингової компанії «А-95» розповів, як зміниться ціна дизпалива на АЗС через нову заборону постачання нафтопродуктів із Росії.

Довідка: «Альянс Енерго Трейд» – великий імпортер нафтопродуктів і оператор крупнооптового й дрібнооптового ринку. За 8 місяців 2016 року компанія поставила 76 тис. тонн нафтопродуктів. А з 2015 року розпочала власні поставки газу в Україну. Має в своєму розпорядженні парк бензовозів і газовозів.

Відзначимо, що пожвавлення морських поставок ДТ в Україну в першу чергу пов'язане з фактичним припиненням імпорту російського продукту залізницею з 9 вересня 2016 року.

Поставки ДТ морем призвели до початку зниження ціни. Так, у понеділок, 26 вересня, оптова ціна ДП знизилася на 100 грн за тонну – до 20 тис. грн за тонну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: