В Україні розпочали виробництво бензину стандарту «Євро-5»

Читать на русском
Укргазвидобування планує повний перехід на випуск дизпалива стандарту Євро-4 і випуск бензину А-92 стандарту Євро-5 найближчим часом.

Шебелинський газопереробний завод почав виробництво бензину А-95, який відповідає європейському стандарту екологічності «Євро-5» після виконання проектів із модернізації.

Про це повідомляють у прес-службі ПАТ «Укргазвидобування», передає «Слово і Діло».

«Перша партія бензину А-95 стандарту «Євро-5» виробництва Шебелинського ВПГКН буде запропонована до продажу на найближчі торги, які відбудуться 6 вересня 2016 року на електронному майданчику ТБ «Українська енергетична біржа», – відзначають у прес-службі.

Як свідчить протокол випробувань незалежного акредитованого випробувального центру «Інспекторат Україна», вміст сірки в Шебелинському бензині А-95 складає 6,4 мг/кг. Допустима норма для цього стандарту – 10 мг/кг.

Відповідність стандарту «Євро-5» і вимогам ДСТУ 7687:2015 підтверджується також сертифікатами УкрСЕПРО та УкрНДНЦ.

Нагадаємо, в квітні цього року ПАТ «Укргазвидобування» почало виробництво бензинів стандарту «Євро-4» та декларувало перехід на стандарт «Євро-5» до кінця поточного року.

Компанія планує повний перехід на випуск дизпалива стандарту «Євро-4» та випуск бензину А-92 стандарту «Євро-5» найближчим часом.

Економічні фактори вказують, що роздрібні ціни на автомобільне пальне можуть зрости ще на 0,70-1,1 грн за літр, однак низька купівельна спроможність буде утримувати трейдерів від подальшого подорожчання.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Антимонопольний комітет відреагує на можливу змову низки операторів роздрібної торгівлі моторним паливом не раніше ніж через чотири-шість місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: