В Австралії обговорять договір про постачання урану на АЕС України

Читать на русском
Парламент Австралії хоче упевнитися, що їхній уран не буде задіяний у виробництві ядерної зброї або використовуватися у військових цілях.
Парламент Австралії

В Австралії пройдуть парламентські слухання, де буде обговорюватися питання постачання урану на АЕС України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на 24news.

За словами представника парламенту Стюарта Роберта, на заході буде обговорюватися питання безпеки. Влада країни хоче переконатися в тому, що немає небезпеки того, що їхній уран буде задіяний у виробництві ядерної зброї або використовуватиметься у військових цілях.

У березні Україна і Австралія підписали угоду про співпрацю в галузі ядерної енергії в мирних цілях. За даними Міненерго України, ця угода створює передумови для поставок в Україну урану з метою його використання в атомній енергетиці.

«Енергоатом» домовився з британцями про постачання ядерного паливаДП «НАЕК «Енергоатом» і британсько-німецько-голландська компанія URENCO підписали договір про постачання збагаченого урану.

Нагадаємо, що в березні 2016 року Україна і Австралія підписали договір про постачання австралійського урану для українських АЕС.

Як повідомлялося раніше, управління атомно-промислового комплексу Міненерговугілля України 11 жовтня організувало й провело робочу зустріч із представниками Австралійського бюро гарантій і нерозповсюдження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: