Друга спроба: Україна купуватиме австралійське вугілля

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко і прем'єр Австралії Тоні Ебботт обговорили можливість закупівлі Україною австралійського урану та вугілля.

Про це повідомляє прес-служба Президента, передає «Слово і Дло».

«Ми домовились розпочати співпрацю в енергетичній сфері. Обговорили можливість використання австралійського урану для наших атомних електростанцій», - розповів президент України.

У прес-службі повідомили, що сторони домовились найближчим часом опрацювати питання поставок австралійського вугілля в Україну.

«Стосовно потенціалу експорту урану і вугілля до України, Австралія має енергетичні надпотужності. Енергетична безпека дуже важлива для України. Це - гарна можливість для Австралії та України», - зазначив Ебботт.

Читайте також: Новий міністр, старі обіцянки. Яресько прогнозує підйом економіки за 2 роки

Нагадаємо, раніше в Україну доставили три кораблі загальною масою 250 тис. тонн антрацитів з ПАР. Однак Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що вугілля, завезене з Південно-Африканської Республіки, неякісне, і воно не горить у вітчизняних теплоелектростанціях. Генпрокуратура затримала керівника держкомпанії «Укрінтеренерго», яка купувала вугілля.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: