Україна та Австралія розширюють співпрацю в ядерній сфері

Читать на русском
Україна та Австралія поглиблюють двостороннє співробітництво в енергетичній галузі, зокрема співробітництво в галузі використання ядерної енергії в мирних цілях.

Управління атомно-промислового комплексу Міненерговугілля України 11 жовтня організувало та провело робочу зустріч із представниками Австралійського бюро з гарантій і нерозповсюдження.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, передає «Слово і Діло».

«Під час зустрічі були обговорені актуальні питання двостороннього співробітництва в енергетичній галузі та проект адміністративної угоди, підготовлений австралійською стороною згідно з угодою про співробітництво в галузі використання ядерної енергії в мирних цілях», – йдеться в повідомленні.

На зустрічі були представники посольства Австралії в Україні, Міністерства закордонних справ України, Державної інспекції ядерного регулювання України, ДП «НАЕК «Енергоатом» і державного концерну «Ядерне паливо».

Рейдери захопили стратегічне ядерне підприємствоПідприємство під Києвом, яке будує енергоблоки атомних станцій та сховище ядерних відходів для Чорнобильської АЕС захопили рейдери.

Нагадаємо, що угода між урядами України та Австралії про співробітництво в галузі використання ядерної енергії в мирних цілях була підписана міністром енергетики та вугільної промисловості України 31 березня 2016 року під час Вашингтонського саміту з ядерної безпеки.

Раніше повідомлялося, що «Енергоатом» розраховує залучити в Bank of America Merrill Lynch $250 млн на спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) до жовтня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: