США нададуть Україні кредит на будівництво ядерного сховища

Читать на русском
Енергоатом розраховує залучити в Bank of America Merrill Lynch 250 млн дол. на спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива до жовтня 2017 року.

«Енергоатом» розраховує залучити в Bank of America Merrill Lynch $250 млн на спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) до жовтня 2017 року.

Про це повідомив журналістам президент компанії Юрій Недашковський, передає «Слово і Діло».

«Ця робота вже розпочата, в кінці літа я підписав відповідний контракт з Bank of America Merrill Lynch... Ми очікуємо отримання цих коштів, завершення цієї роботи, як у нас це передбачено, десь протягом року», - сказав він.

Недашковський зазначив, що в даний час «Енергоатом» фінансує роботи з ЦСВЯП за рахунок передбачених НКРЭКУ коштів у тарифі компанії на відпуск електроенергії.

За його словами, в даний час завершується експертиза розробленого проекту та попереднього звіту з аналізу безпеки сховища відпрацьованого ядерного палива.

Чорнобильська зона відчуження: корупція, «мафія» і територіальна реформаЗвільнення прем'єром України Арсенієм Яценюком голови Держагентства з управління зоною відчуження Юрія Антипова – лише перший крок на шляху реформи ЧАЕС. Незабаром буде ліквідовано й саме відомство.

Глава «Енергоатому» нагадав, що тільки на початку жовтня 2016 року Кабінет міністрів України змінив цільове призначення розташованих у Чорнобильській зоні земельних ділянок для спорудження сховища.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз виділив Україні $20 млн на добудову сховища відходів ядерного палива (СВЯП-2).

Нагадаємо, на початку жовтня «Укренергомонтаж», до якого входить компанія «Укрбуд», завершив будівництво захисного саркофагу на Чорнобильській АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: