«Енергоатом» домовився з британцями про постачання ядерного палива

Читать на русском
Укладений контракт дозволить здійснювати взаємовигідне співробітництво з одним зі світових лідерів у сфері виробництва та постачання ядерних матеріалів.

ДП «НАЕК «Енергоатом» і британсько-німецько-голландська компанія URENCO підписали договір на поставку збагаченого урану.

Церемонія підписання договору відбулася 18 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

«У 2016 році URENCO були запрошені надати пропозицію з постачання збагаченого урану в рамках тендерного процесу, який проводився «Енергоатомом». URENCO приємно, що «Енергоатом» знову став одним із наших світових клієнтів і ми з нетерпінням чекаємо початку поставок за новим контрактом», – зазначив на церемонії в Києві гендиректор URENCO Томас Хаберле.

Таким чином, «Енергоатом» послідовно виконує завдання зі зміцнення енергетичної безпеки України.

«Сьогодні підписаний контракт, який дозволить здійснювати взаємовигідне співробітництво з одним зі світових лідерів у сфері виробництва та постачання ядерних матеріалів – компанією URENCO», – заявив президент «Енергоатома» Юрій Недашковський.

Збагачений уран, який буде поставлятися компанією URENCO, використовуватиметься для виробництва ядерного палива для АЕС України на підприємстві компанії Westinghouse в Швеції.

Раніше Юрій Недашковський заявив, що українські АЕС не залишаться без палива, навіть якщо Росія припинить його постачання в Україну.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак пообіцяв, що в 2016 році завершиться будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива №2 ЧАЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: