Спекулятивний сплеск попиту на валюту добіг кінця – експерт

Читать на русском

Зараз інший перекіс – котирування на чорному ринку падають швидше за офіційний готівковий валютний ринок.
Віталій Шапран

Чорний валютний ринок до кінця тижня впав. Станом на п'ятницю, 18 листопада, середній курс долара в Києві становить 26,9 грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише голова комісії з банківського аналізу Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран, передає «Слово і Діло».

«Дорогі друзі, дозвольте привітати тих, хто в середу купував долари на чорному ринку за 27,5 і навіть за 27,8. Чорний ринок (як і прогнозувалося) до кінця тижня впав, середній по Києву – ледве 26,9», – пише він.

За його словами, тепер спостерігається інша аномалія – ​​котирування на чорному ринку падають швидше за офіційний готівковий валютний ринок.

«Тепер дійсно в «дяді Міші» долари поки дешевші, ніж у банках. Міжбанк також скинув котирування: купівля – 25,94, продаж – 25,98, вчора навіть відновився обсяг торгів», – повідомив експерт.

Шапран вже вкотре закликав громадян не реагувати на спекулятивні курсові стрибки, оскільки вони все одно залишаться в програші.

Банкіри назвали причини різкого зростання курсу долараУ понеділок, 14 листопада, спостерігалася потужне розгойдування валютного ринку, яке вилилося в 15-копійчане подорожчання безготівкового долара, його курс закріпився в рамках 25,78-25,82 грн/$

Нагадаємо, що в середу, 16 листопада, курс готівкового долара в обмінних пунктах київських банків станом на 9:30 підвищився порівняно з 15 листопада на 25,96 коп. – до 27,0816 UAH/USD, курс купівлі – на 22,57 коп., до 26,4135 UAH/USD.

Національний банк пояснив зниження курсу гривні на міжбанківському ринку політичною напруженістю в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: