Агентство Fitch підвищило дефолтний рівень України

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах з рівня ССС до В-.
Фото з відкритих джерел

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах з рівня «ССС» до «В-».

Про це йдеться в прес-релізі агентства, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

Fitch спрогнозував курс гривні до долара на кінець рокуМіжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує ослаблення валютного курсу гривні до долара США за підсумками поточного року до 26 грн за долар.

Рейтинг рівня «В» свідчить про те, що ризик дефолту існує, але емітент має певний запас міцності. Фінансові зобов'язання в цей час він виконує. Можливості для подальших виплат можуть знизитися в разі погіршення економічної ситуації.

Попередній перегляд українського рейтингу стався в травні 2016 року. Тоді Fitch підтвердило його на рівні «CCC», як повідомлялося, через відсутність прогресу за програмою реформ.

У серпні агентство погіршило свій прогноз розвитку економіки України в 2016 році, підкресливши, що ВВП в цьому році збільшиться лише на 1% замість прогнозованих раніше 2%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: