Банкіри назвали причини різкого зростання курсу долара

Читать на русском
Основною причиною зростання попиту на долар став п'ятничний вихідний у країні-емітенті валюти – США, що вилилося в дефіцит безготівкової валюти.

У понеділок, 14 листопада, спостерігалася потужне розгойдування валютного ринку, яке вилилося в 15-копійчане подорожчання безготівкового долара, його курс закріпився в рамках 25,78-25,82 грн/$

Основною причиною зростання попиту на долар став п'ятничний вихідний у країні-емітенті валюти – США, яке вилилося в дефіцит безготівкової валюти, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на UBR.

Проте до вечора 14 листопада намітилася стійка тенденція до ослаблення попиту на валюту.

«В понеділок на міжбанку продаються обов'язкові 65% експортної виручки за п'ятницю, а також необов'язкові 35% надходжень компаній, які ті накопичили за час своєї роботи», – пояснив директор департаменту казначейства «Піреус Банку» Ігор Якобчук.

Однак основною причиною, яка посприяла відновленню балансу попиту й пропозиції на валюту, стала поведінка імпортерів. На піку подорожчання долара вони стали знімати заявки на купівлю долара. Його купівлю стали переносити на вівторок-середу.

В НБУ розповіли, яким чином змогли приборкати ціни в УкраїніЖорстка монетарна політика Національного банку змогла різко знизити темп зростання інфляції до однозначних показників цього року.

За словами скарбників, у вівторок фінансисти прогнозують курсовий відкат на міжбанку: експортери продаватимуть подвійну порцію долара – виручку за 11 та 14 листопада.

Нагадаємо, що міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах з рівня «ССС» до «В-».

Fitch Ratings також поліпшив прогноз зростання економіки України з 1,1% в 2016 році до 2,5% у 2017 році з подальшим зростанням до 3% у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: