В НБУ пов'язали ослаблення гривні з протестами

Читать на русском
Внаслідок політичної нестабільності курс гривні у вівторок перетнув позначку 26 гривень за долар США.
Олег Чурий

Національний банк пояснює зниження курсу гривні на міжбанківському ринку політичною напруженістю в країні.

Про це повідомляє прес-служба НБУ з посиланням на заступника голови НБУ Олега Чурія, передає «Слово і Діло».

«На міжбанківський валютний ринок цього тижня продовжує тиснути політична нестабільність, незважаючи на наявність сприятливих фундаментальних зовнішніх факторів. Хоча Україна продовжує отримувати значні надходження валютної виручки від експорту зернових і масла, а ціни на сталь та залізну руду на світових ринках відновили зростання, загострення політичної напруженості викликає нервозність на валютному ринку, нівелює вплив цих сприятливих факторів», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що внаслідок політичної нестабільності курс гривні у вівторок перетнув позначку 26 гривень за долар США.

НБУ підкреслює, що подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розгойдуванням курсу гривні й відповідними негативними наслідками для економіки України.

«Піднімаєшся на Індустріальну й прямо»: соцмережі відреагували на акції в Києві«Слово і Діло» зібрало коментарі користувачів соцмереж, що висміяли акції, які проходять у центрі Києва.

Національний банк уважно стежить за розвитком ситуації на валютному ринку й має достатній обсяг золотовалютних резервів, які становлять $15,5 млрд, щоб згладити надмірні коливання обмінного курсу в разі їх подальшого посилення.

Як повідомлялося раніше, під стінами НБУ проходить протест «ошуканих вкладників», а правоохоронні органи перекрили вулицю Хрещатик і частково Інститутську через численні заявки на проведення акцій.

Нагадаємо, що вчорашнє ослаблення гривні банкіри пов'язували з п'ятничним вихідним у країні-емітенті валюти – США, що вилилося в дефіцит безготівкової валюти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: